Marketing de continguts, informació i anàlisi política

Sóc periodista. Actualment compagino les tasques de periodista freelance, d’anàlisi de l’actualitat política a diferents programes de debat de ràdio i televisió, com ara Tot Es Mou de TV3 a les 16:45h els dimarts o dimecres, El Món a RAC1 a les 8:45h els dijous, 8aldia de 8tv a les 21:00h els divendres, No Ho Sé de RAC1 i LaSexta Noche quan s’aborda la qüestió catalana, i de cap d’estratègia de màrketing de continguts a laboratoris d’estratègia online i disseny web com ara Sitelabs, amb Marq Martí, growth hacker especialista en visibilitat online. També analitzo l’actualitat política nacional i internacional tan sovint com puc al meu blog.

Vaig néixer a Barcelona l’any 1984. Des de ben petita he estat una apassionada de les humanitats i les ciències socials, especialment dels idiomes, la història i quan em vaig fer una mica més gran, la política, i per aquest motiu, els estudis de traducció i interpretació, història, ciències polítiques i periodisme m’interessaven gairebé per igual. Però com que treballava a mitja jornada per pagar-me la carrera, només tenia temps i diners per cursar-ne una, així que vaig triar Periodisme a la Universitat Autònoma de Barcelona, on m’hi vaig llicenciar.

Amb tot, m’he format en idiomes pel meu compte: a banda de català i castellà, parlo el gallec perquè la meva família és de Galícia, tinc nivell avançat d’anglès i francès i bàsic d’alemany. Pel que fa al meu interès per la història, tinc casa meva plena de manuals i sóc tot orelles amb els meus amics llicenciats en la matèria, de manera que estic en continu aprenentatge. El tema de les ciències polítiques el vaig resoldre fent-me un lloc a la secció de política de tots els mitjans on he treballat i cursant anys després un màster professionalitzador en Anàlisi Política a la Universitat Oberta de Catalunya.

He treballat com a redactora a les seccions de política dels informatius de TVE Sant Cugat, Agència EFE, RAC1 i emissores de ràdio local com ara Ràdio Cornellà. He compaginat durant dos anys la tasca d’assistent docent al Departament de Comunicació Audiovisual de la Universitat Autònoma de Barcelona i de redactora externa en torn de nit pels informatius de TV3 i 3/24, encarregant-me especialment de notícies de cultura i societat. També he col·laborat quatre anys com a tutora al Grau de Comunicació de la Universitat Oberta de Catalunya fins que m’ha estat impossible compaginar-m’ho amb altres tasques, com ara les de redactora als serveis informatius de laSexta, on he treballat dos anys fins el setembre de 2015, de guionista pel programa Càpsules de Ciència, emès al Canal 33 o a la Xarxa Audiovisual Local. També he treballat vuit mesos per a ElNacional.cat, diari que he tingut la sort de contribuir a fer néixer.

Haver desenvolupat el gruix de la meva trajectòria professional en plena crisi econòmica ha forjat la meva condició de freelancer convençuda, atorgant-me la capacitat d’adaptar-me en tot moment als canvis que s’esdevenen al panorama comunicatiu i agafant cada tren que se m’ha presentat per no aturar mai el meu viatge. En aquest sentit, internet ha mantingut el meu horitzó obert de bat a bat, oferint-me un espai il·limitat per crear continguts, començant primer pel meu blog d’anàlisi política fins al marketing de continguts, és a dir, fins a crear i distribuir contingut d’interès sobre diferents sectors per ajudar a empreses a fer atractius els productes a internet (especialment a cercadors) i aconseguir clients.