Per què votaré la CUP?

La CUP és l’únic partit que no m’ha tractat amb paternalisme, m’ha dit les coses amb claredat i no mercadeja amb les meves pors.

Pilar Carracelas

Última modificació: 25 de juny de 2020

A molts no els resultarà cap secret que el 21D votaré la CUP. Ho faré, estant en desacord en alguns dels punts del seu programa, perquè són l’únic partit que parla en positiu, tractant-me de d’adulta, sense intentar manipular-me a través de les emocions.

La resposta a la degradació de drets i llibertats de l’Estat no pot ser mai la inseguretat i la por que genera el xantatge emocional que ens estan fent Esquerra i Junts per Catalunya, perquè això genera més por i més inseguretat, soscavant la nostra autoestima com a poble. Una autoestima que l’1O estava molt alta, perquè va respondre a l’Estat sense por, reafirmant la seva sobirania, i va guanyar.

Com sé que m’estan fent xantatge emocional? Me n’han fet molts anys, i per tant puc identificar els següents símptomes:

Votaré la CUP perquè penso que donar total llibertat d’acció als partits que fan això, que tenen presos polítics a l’exili i a la presó, ens condemna a més repressió, més presó i més exili, perquè són partits que necessiten mercadejar paternalistament amb les meves pors i inseguretats per compensar els seus propis temors de ser sobirans i la seva incapacitat de parlar clar.

La resolució del conflicte que tenim no pot menystenir la gent, i la CUP ha fet i està fent una feina excel·lent per fer-la partícip de la política, organitzant-la al carrer. Només una CUP forta pot apropar-nos a la resolució del conflicte i fer canviar la tendència de la resta de partits al paternalisme. Una CUP forta ha pressionat per fer possible el 9N i l’1O, els moments en què l’Estat no ha pogut imposar la seva sobirania a Catalunya. I el que tenim per davant va d’això, de sobirania. No de superioritat moral.