El resultat de Barcelona És Capital

Si tant es molesten alguns en intentar que Graupera quedi com un fracassat és perquè temen que a la propera se’n surti.

Pilar Carracelas

Última modificació: 25 de juny de 2020

Barcelona És Capital a les eleccions municipals ha passat de tenir zero a 28.230 vots. No han aconseguit entrar a l’Ajuntament, però, que era el seu objectiu. En aquest sentit, moltes persones aprofiten per fer llenya de l’arbre caigut, que és una cosa molt nostrada, perquè aquí qui qüestiona el sistema i no se’n surt, com passa a Espanya, rep el màxim càstig disponible. Els primers utilitzen el xantatge emocional, els segons, els jutges. Ambdues coses són una forma d’autoritarisme.

Amb tot, val a recordar una sèrie de dades que, com el nombre de vots obtinguts, són objectives, i ajuden a fer l’anàlisi el més acurada possible dels resultats:

Quan una empresa petita intenta fer competència a una empresa gran i consolidada des de zero, és a dir, des d’inferioritat de condicions, i no ho aconsegueix a la primera, mai es considera un fracàs. Al contrari. L’escomesa li serveix per fer-se una idea de quant costa la immersió al mercat, de l’única manera que ho pot saber. I si ha aconseguit certa visibilitat, l’últim que farà serà canviar d’estratègia. Hi farà una major inversió, si és que encara vol o pot entrar al mercat, fins tenir acumulades més dades que li donin més informació.

Amb BCAP passa exactament igual. És impossible saber, en les condicions en què ha concorregut a les eleccions, si no ha entrat a l’Ajuntament perquè ha comès més errors que la resta o simplement perquè no ha comptat amb els recursos suficients per tenir més visibilitat. Amb dos partits consolidats, que tothom coneix, que concorren en condicions molt més equiparables, com poden ser Junts Per Catalunya i Esquerra, o fins i tot Ada Colau i Xavier Trias el 2011, en tenir ella aval dels mitjans de comunicació i d’un partit polític com ICV, una derrota electoral es pot atribuir al candidat, el discurs, etc., però en un cas com aquest és molt més difícil de detectar de forma objectiva.

Jo, per tant, em prepararia per a la propera batalla, començant per retre comptes als seus mecenes i demanant-los de nou el suport, perquè si alguna cosa s’ha intentat vendre des de fa un any és que el camí serà llarg, per seguir explicant el seu missatge a la xarxa, que és la que els ho ha permès fer fins ara amb resultats força rendibles en termes de vots (tot i encara no en representació). Perquè si tant es molesten alguns en intentar que Graupera quedi com un fracassat i no torni a aixecar el cap és perquè temen que a la propera se’n surti. I volen que li marxin les ganes d’intentar-ho. A d’altres països es reconeixeria de forma oberta. Aquí, però, estem fets d’una altra pasta.