Blog
Primàries Catalunya

Per les Primàries més participatives de la història

Només amb les primàries més participatives de la història aconseguirem generar els incentius en el sistema polític per començar a complir compromisos com l'encàrrec de l’1 d’octubre de 2017.

Llegir més

#DramaTV3 i el consentiment dels perdedors

Per assegurar-se que no impedim la substitució lingüística amb què els nostres polítics mercadegen, ens han de fer creure que som massa febles per evitar-ho, o massa purs.

Llegir més

Laura Borràs i la justícia colonial

Només trencant el cercle viciós en què ens han immergit Junts Per Catalunya, Esquerra i la CUP podrem impartir justícia contra un polític que ha fraccionat contractes

Llegir més

CDR aeroport

La utilitat dels aldarulls

Si després de derrotar l’Estat sense violència li tornes a cedir la iniciativa, la propera vegada que ho intentis, hauran après la lliçó i el cost serà més alt.

Llegir més

Bloquejar el Congrés

Espanya és una comissaria amb un poli bo i un poli dolent que t’interroguen de bon rotllo i amb males maneres respectivament, però tots dos et volen veure a la garjola.

Llegir més

El resultat de Barcelona És Capital

Si tant es molesten alguns en intentar que Graupera quedi com un fracassat és perquè temen que a la propera se’n surti.

Llegir més

28A independentistes estrategia guanyadora

Eleccions 28A: oportunitat per tornar a forçar una estratègia independentista guanyadora

Els partits independentistes no tenen incentius per no postposar la independència davant la por d'un govern d'extrema dreta si no els hi obliguem.

Llegir més

Salvem-los? Salvem-nos

Els socialistes ja tenen el xantatge perfecte per als independentistes: o em doneu suport o engreixaràs el feixisme, com ja ens estan acusant d’haver fet.

Llegir més

Primàries i Graupera: una relació inversa del que els partits volen fer creure

Molts pensen que les primàries estan al servei d'un nou espai independentista, quan en realitat és l'espai que podria aglutinar Graupera que s'ha posat al servei d'unes primàries.

Llegir més

El repte que tenim per davant

Que un pres polític es presenti a unes eleccions europees no evita la repressió, més aviat intenta dissimular tot el que s'està acatant.

Llegir més

El camí alternatiu

No hi ha res que poguem fer, després que s’hagi devaluat el dret d’autodeterminació, excepte canviar lideratges i afavorir la materialització de noves idees.

Llegir més

Per què votaré la CUP?

La CUP és l’únic partit que no m’ha tractat amb paternalisme, m’ha dit les coses amb claredat i no mercadeja amb les meves pors.

Llegir més

Els límits acceptables de la violència

La gent va protegir els col·legis l'1O havent escoltat les amenaces de l'exèrcit mesos abans i a Puigdemont responent que "Catalunya no té por".

Llegir més

No hi ha llibertat sense informació

Sense informació completa no hi ha decisions ni estratègies racionals en les quals treballin com més caps millor

Llegir més

Contra la llista unitària

Cal contemplar que, de nou, es pugui guanyar en escons i no en vots i, per tant, persisteixi el bloqueig.

Llegir més

A tothom li prenen el pèl

Els contraris a la independència també estan veient com l'Estat de les autonomies vola pels aires i ningú els explica res.

Llegir més

Que ens tractin com adults

No pot ser que els polítics ens tractin com a menors d'edat i torni a passar el que va passar l’1O, que la gent els va passar per sobre.

Llegir més

Picar pedra i menjar gripaus

Hi ha dues vies per fer efectiva la independència amb l'estratègia actual del Parlament, que no seran fàcils cap de les dues.

Llegir més

La teva comoditat econòmica no val la meva dignitat (resposta a Víctor Amela)

La patronal també pensava que "la dignitat" dels treballadors que lluitaven per treballar 8 hores “no valia la seva ruïna”.

Llegir més

Per què aquesta és la pitjor situació possible (però ens en sortirem)?

Justificar internacionalment la independència sobre un greuge i no sobre l'exercici del dret d'autodeterminació és un error, però ara és l'única opció que queda.

Llegir més

Una cosa pitjor que el 155

Pitjor que el fet que t'intervinguin per castigar-te és que et deixis intervenir per disculpar-te.

Llegir més